Blogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmastaBlogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmasta


minusta

Blogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmasta

Tervetuloa autoilun ja autoharrastuksen kiehtovaan maailmaan. Kirjoitan laajasti autoilusta harrastuksena ja myös auton huollosta, korjauksesta ja kunnossa pitämisestä ja tuunaamisesta. Auto on monelle työväline tai kulkuväline, jota ilman olisi vaikea pyörittää arkea työmatkoineen ja kaupassa käymisineen. Autoja käytetään Suomessa sekä maalla ja kaupungissa. Henkilöautojen lisäksi liikenteessä on rekka-autoja, pakettiautoja, linja-autoja ja moottoripyöriä. Kaikille auto ei ole vain kulkuväline vaan harrastus. Suomalaiset ovat ahkeria moottoriajoneuvoharrastajia ja autoharrastusten kirjo on Suomessa suuri. Autoharrastajia löytyy monelta eri tasolta ja eri kategorioista ja yksi suurimpia autoharrastuksen muotoja Suomessa ovat erilaiset kilpailut. Toinen harrastusmuoto on erikoisten autojen kunnostus. Kaikkiin autoharrastuksiin ja myös autoiluun ylipäätänsä liittyy tärkeänä osana autojen kunnostaminen, huoltaminen ja tuunaaminen. Tästä blogista löytyy vinkkejä auton huoltoon, korjaukseen ja kunnossapitoon ja tervetuloa myös jakamaan omasi. Hyppää kyytiin lukemaan, keskustelemaan ja kommentoimaan!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Täytyykö sinun tilata hinaus, etkä tiedä mitä tehdä? Lue nämä tarkat ohjeet!
13 September 2022

Liikenteessä sattuu ja tapahtuu, silloin tällöin v

Tuulilasin vaihto hoituu ammattilaiselta kätevästi
5 May 2022

Tuulilasiin iskeytyvä kivi ei ole harvinaisuus, mu

Hinauspalvelu auttaa ympäri vuorokauden
2 June 2021

Ei ole tavatonta, että auto hyytyy tielle kesken m

tag

Tuulilasin vaihto hoituu ammattilaiselta kätevästi

Tuulilasiin iskeytyvä kivi ei ole harvinaisuus, mutta harmittavan tuttu tapahtuma monelle paljon autoilevalle. Voiko kiveniskemän korjata vai onko tuulilasin vaihtaminen ainoa ratkaisu? Näihin sekä moniin muihin tuulilasin vaihtoa koskeviin kysymyksiin löytyy vastaus tämänkertaisesta kirjoituksestamme, jonka aiheena on tuulilasin vaihto. Tervetuloa blogin pariin!

Milloin tuulilasi täytyy vaihtaa?

Autojen tuulilasit joutuvat kovalle koetukselle lumen, jään, kosteuden, suolan, pölyn ja niihin sinkoilevien kivien vuoksi. Varsinkin aurinkoisina kevätpäivinä tuulilasin kulumat ja vauriot on helppo huomata. Kiveniskemän vuoksi tuulilasia ei välttämättä tarvitse heti vaihtaa, vaan joissakin tapauksissa, se voi olla mahdollista myös korjauttaa. Jos kiven aiheuttama vaurio on tarpeeksi pieni, eikä se ole suoraan kuljettajan näkökentässä tai aiheuta lasin halkeamista. Jos autolla ajaessa kivi iskeytyy tuulilasiin, kannattaa vaurio peittää teipillä heti ja sen jälkeen viedä auto tuulilaseja korjaavaan liikkeeseen. Jos tuulilasissa olevaa vauriota ei ole mahdollista korjata kannattaa se vaihtaa ja jos lasissa on halkeama, kannattaa se vaihtaa mahdollisimman pian. Tuulilasin halkeamia ei voi korjata, vaan tuulilasi täytyy vaihtaa. Useimmilla vakuutusyhtiöillä tuulilasin korjaus kuuluu vakuutukseen tai vakuutukseen voi myös ottaa kaiken varalle lasivakuutuksen, jolloin siitä täytyy maksaa omavastuu osuus tai ei mitään. Tuulilasin vaihdon vuoksi harvoin myös menettää bonuksiaan. KT Kolarikorjaus Oy esimerkiksi vaihtaa tuulilaseja Seinäjoen suunnalla.

Ennakoivalla ajotavalla ja hyvällä huollolla voi pidentää tuulilasin käyttöikää

Kannattaa pitää huolta siitä, että pyyhkijänsulat ovat mahdollisimman hyvässä kunnossa ja vaihtaa ne tarpeeksi usein, koska kuluneet sulat kuluttavat usein lasia ja muuttavat sitä sameammaksi ajan kuluessa. Kivien iskeytymistä tuulilasiin ei voi aina välttää, mutta ennakoivalla ajotyylillä on merkitystä myös sen kannalta. Edessä ajavaan autoon kannattaa pitää riittävä turvaväli, jolloin sen tienpinnasta lennättämät kivet laskeutuvat takaisin tielle, eivätkä osu auton tuulilasiin tai konepeltiin. Turvavälin avulla myöskään tielle mahdollisesti liittyvän auton lennättämät kivet eivät ehdi osumaan tuulilasiin. Omalla ajotyylillä on merkitystä myös sen kannalta, että ei itse sinkoa kiviä toisten autoilijoiden päälle. Ohitus tilanteessa kannattaa mennä takaisin omalla kaistalle vasta, kun takana oleva auto näkyy taustapeilissä ja myös muut rajut ohjausliikkeet ja suunnan muutokset aiheuttavat kivien sinkoilua. Jos tuulilasi hajoaa, kannattaa silloin kääntyä mahdollisimman pian alana asiantuntijan puoleen sen korjaamiseksi.