Blogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmastaBlogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmasta


minusta

Blogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmasta

Tervetuloa autoilun ja autoharrastuksen kiehtovaan maailmaan. Kirjoitan laajasti autoilusta harrastuksena ja myös auton huollosta, korjauksesta ja kunnossa pitämisestä ja tuunaamisesta. Auto on monelle työväline tai kulkuväline, jota ilman olisi vaikea pyörittää arkea työmatkoineen ja kaupassa käymisineen. Autoja käytetään Suomessa sekä maalla ja kaupungissa. Henkilöautojen lisäksi liikenteessä on rekka-autoja, pakettiautoja, linja-autoja ja moottoripyöriä. Kaikille auto ei ole vain kulkuväline vaan harrastus. Suomalaiset ovat ahkeria moottoriajoneuvoharrastajia ja autoharrastusten kirjo on Suomessa suuri. Autoharrastajia löytyy monelta eri tasolta ja eri kategorioista ja yksi suurimpia autoharrastuksen muotoja Suomessa ovat erilaiset kilpailut. Toinen harrastusmuoto on erikoisten autojen kunnostus. Kaikkiin autoharrastuksiin ja myös autoiluun ylipäätänsä liittyy tärkeänä osana autojen kunnostaminen, huoltaminen ja tuunaaminen. Tästä blogista löytyy vinkkejä auton huoltoon, korjaukseen ja kunnossapitoon ja tervetuloa myös jakamaan omasi. Hyppää kyytiin lukemaan, keskustelemaan ja kommentoimaan!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Hinauspalvelu auttaa ympäri vuorokauden
2 June 2021

Ei ole tavatonta, että auto hyytyy tielle kesken m

tag

Hinauspalvelu auttaa ympäri vuorokauden

Ei ole tavatonta, että auto hyytyy tielle kesken matkan tai liukuu ojaan. Mitä tulee ottaa huomioon ajoneuvoa tieltä pois hinatessa tai ojasta nostaessa? Useimmissa autojen käyttöohjekirjoissa on ohjeet, miten ajoneuvoa tulee hinata, mutta hinauksessa tulee myös ottaa huomioon monta muuta asiaa vaaratilanteiden välttämiseksi. Molempien ajoneuvojen kuljettajien pitää olla perillä tehtävistään ja sopia esimerkiksi pysähtymispaikat, merkit ja muut pelisäännöt. Molemmilla, sekä hinaavan että hinattavan auton kuljettajilla tulee olla ajokortti. Jos hinaus ei tunnu sujuvan tai siinä ilmenee vaikeuksia, kannatta paikalle hälyttää asiantunteva hinauspalvelu, joista suurimmalla osalla on päivystys 24/7.

Auton hinaus turvallisesti

Asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä 14 § määrittelee, miten hinataan hinausköydellä tai tangolla. Hinauksessa käytetään yleensä hinausköyttä, vaijeria ja joskus myös hinaustankoa. Auton ohjekirjasta tulee selvittää, miten ja mihin nämä turvallisesti kiinnitetään ja myös ettei ajoneuvolle aiheudu lisää vahinkoa. Pituudessa pitää huomioida, että ajoneuvojen väliin jää 3-6 metriä. Köyden, vaijerin tai tangon keskiosaan tulee kiinnittää selvästi näkyvä, hinauksesta varoittava lippu, joka auttaa muita tienkäyttäjiä näkemään hinauksen. Köysi on pidettävä suorana myös hidastettaessa hinattavan auton jarruilla ja kiihdytettäessä tulee ensin ottaa varovasti köydestä löysät pois. Kova nykäys saattaa rikkoa köyden tai jopa autojen rakenteita.

Kannattaa turvautua ammattiapuun

Jarruvikaista autoa tulee hinata hinaustankoa tai puomia käyttäen ja jos puolestaan ohjaus on epäkunnossa, saa ajoneuvoa hinata vain apuvaunun avulla tai puomin varaan nostettuna. Kahta autoa ei saa hinata samanaikaisesti yhdellä vetävällä ajoneuvolla ja hinattava ajoneuvo ei saa ilman pakottavaa syytä olla vetävää autoa painavampi. Hinatessa kokeneemman kuljettajan tulisi olla hinattavassa autossa.

Moottoritiellä ei saa hinata ajoneuvoa käyttäen köyttä, vaijeria tai muuta samantyylistä välinettä. Moottoritiellä rikkoutuneen ajoneuvon voi kuitenkin hinata seuraavaan poistumisliittymään saakka. On myös hyvä muistaa, että suurin sallittu nopeus on hinattaessa 60 km/h, mutta yleensä mukavin ja turvallisin nopeus on 20 - 40 km/h. Hinatessa ei myöskään käytetä hätävilkkuja, jotka saattavat aiheuttaa hämmennystä.

Hinauspalvelu auttaa monessa kiperässä tilanteessa tienpäällä, ammattimaisilla välineillä, henkilökunnalla ja turvallisesti ympäri vuorokauden. Usein tiepalvelun ammattilainen pystyy myös korjaamaan auton tienpäällä.