Blogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmastaBlogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmasta


minusta

Blogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmasta

Tervetuloa autoilun ja autoharrastuksen kiehtovaan maailmaan. Kirjoitan laajasti autoilusta harrastuksena ja myös auton huollosta, korjauksesta ja kunnossa pitämisestä ja tuunaamisesta. Auto on monelle työväline tai kulkuväline, jota ilman olisi vaikea pyörittää arkea työmatkoineen ja kaupassa käymisineen. Autoja käytetään Suomessa sekä maalla ja kaupungissa. Henkilöautojen lisäksi liikenteessä on rekka-autoja, pakettiautoja, linja-autoja ja moottoripyöriä. Kaikille auto ei ole vain kulkuväline vaan harrastus. Suomalaiset ovat ahkeria moottoriajoneuvoharrastajia ja autoharrastusten kirjo on Suomessa suuri. Autoharrastajia löytyy monelta eri tasolta ja eri kategorioista ja yksi suurimpia autoharrastuksen muotoja Suomessa ovat erilaiset kilpailut. Toinen harrastusmuoto on erikoisten autojen kunnostus. Kaikkiin autoharrastuksiin ja myös autoiluun ylipäätänsä liittyy tärkeänä osana autojen kunnostaminen, huoltaminen ja tuunaaminen. Tästä blogista löytyy vinkkejä auton huoltoon, korjaukseen ja kunnossapitoon ja tervetuloa myös jakamaan omasi. Hyppää kyytiin lukemaan, keskustelemaan ja kommentoimaan!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Täytyykö sinun tilata hinaus, etkä tiedä mitä tehdä? Lue nämä tarkat ohjeet!
13 September 2022

Liikenteessä sattuu ja tapahtuu, silloin tällöin v

Tuulilasin vaihto hoituu ammattilaiselta kätevästi
5 May 2022

Tuulilasiin iskeytyvä kivi ei ole harvinaisuus, mu

Hinauspalvelu auttaa ympäri vuorokauden
2 June 2021

Ei ole tavatonta, että auto hyytyy tielle kesken m

tag

Täytyykö sinun tilata hinaus, etkä tiedä mitä tehdä? Lue nämä tarkat ohjeet!

Liikenteessä sattuu ja tapahtuu, silloin tällöin vahingot pääsevät yllättämään ja ainoa vaihtoehto on tilata auton hinaus. Hinaus voidaan yleensä järjestää mihin vuorokauden aikaan tahansa, sillä hinaajat päivystävät 24 tuntia vuorokaudessa. Autonvahinkovakuutus kattaa ajoneuvon hinauksen, joka on tullut liikennekelvottomaksi vian tai onnettomuuden vuoksi, se kattaa myös tieltä suistuneen ajoneuvon noston takaisin ajoväylälle. Hinauskulut korvataan kohtuullisin kustannuksin, kun ajoneuvo kuljetetaan lähimmälle pätevälle korjaamolle. Pakollinen liikennevakuutus ei kata hinausta, joka liittyy matkanjatkumispalveluihin tai autonmerkin omiin palveluihin.

Useimpiin yksityisasiakkaiden kattaviin vakuutuksiin sisältyy moottoriajoneuvojen autopalveluvakuutus. Voit itse tarkistaa vakuutusturvan tason omasta vakuutusyhtiöstäsi käyttämällä esimerkiksi heidän verkkopalveluaan.

Kasko autovakuutus kattaa hinauksen vahinkopaikalta lähimpään asiantuntevaan korjaamoon. Jos sinulla on niin sanottu kaskovakuutus, autosi on vakuutettu myös silloin, kun matkasi keskeytyy vian tai kolarin vuoksi. Yleensä täyskasko korvaa myös täyssähköhenkilöauton hinauksen lähimmälle latauspisteelle, kun ajoakun sähkö on päässyt loppumaan kesken matkan. Hinauspalvelun käyttö ei alenna vakuutuksesi bonuksia.

Toimi näin, kun tarvitset hinausta

1. Soita hinauspalveluun ja kerro kuka olet, miltä paikkakunnalta soitat sekä hinauspaikan tarkka osoite.

2. Kuvaile lyhyesti millaisesta tilanteesta on kysymys ja ajoneuvon rekisteritunnus sekä ajoneuvotyyppi. Jos et halua jäädä ajoneuvosi luo odottamaan hinaajaa, voit sopia kuskin kanssa avainten jättämisestä ajoneuvon luokse. Joissain tilanteissa hinauspalvelu pystyy järjestelemään sinulle kyydin, jolla pystyt jatkamaan matkaasi.

3. Anna hinauspalvelulle myös puhelinnumerosi, jotta sinut voidaan tavoittaa myöhemmin. Jotkut hinauspalvelut lähettävät sinulle linkin, jonka kautta voit seurata hinausauton saapumista luoksesi.

4. Kerro mihin ajoneuvo hinataan. Yleensä auto hintaan suoraan merkkihuoltoon, lähimmälle korjaamolle tai joskus hinausauton kuljettaja osaa korjata auton pikkuviat jo tien päällä.

5. Kerro hinausauton kuljettajalle, kuka maksaa hinauksen. Useimmat vakuutusyhtiöt korvaavat hinauksesta aiheutuneet kustannukset ja mikäli vakuutusturvasi kattaa kustannukset, voidaan lasku lähettää suoraan vakuutusyhtiöösi.

6. Muista hakea korvausta vakuutusyhtiöstäsi kun hinaus on suoritettu loppuun. Jos olet maksanut hinauksen itse tai sinulle on aiheutunut matkan jatkamisesta kuluja, voit tehdä vahinkoilmoituksen.

7. Jos hinattava ajoneuvo joudutaan jättämään tien varteen, muista varoittaa muita tiellä liikkujia viemällä varoituskolmio ajoneuvosi taakse näkyvälle paikalle. Hinaus- ja kuljetuspalvelu Rantanen Oy tarjoaa hinauspalvelut kaikkina vuorokauden aikoina.