Blogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmastaBlogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmasta


minusta

Blogi autoilun ja autoharrastuksen ja huollon maailmasta

Tervetuloa autoilun ja autoharrastuksen kiehtovaan maailmaan. Kirjoitan laajasti autoilusta harrastuksena ja myös auton huollosta, korjauksesta ja kunnossa pitämisestä ja tuunaamisesta. Auto on monelle työväline tai kulkuväline, jota ilman olisi vaikea pyörittää arkea työmatkoineen ja kaupassa käymisineen. Autoja käytetään Suomessa sekä maalla ja kaupungissa. Henkilöautojen lisäksi liikenteessä on rekka-autoja, pakettiautoja, linja-autoja ja moottoripyöriä. Kaikille auto ei ole vain kulkuväline vaan harrastus. Suomalaiset ovat ahkeria moottoriajoneuvoharrastajia ja autoharrastusten kirjo on Suomessa suuri. Autoharrastajia löytyy monelta eri tasolta ja eri kategorioista ja yksi suurimpia autoharrastuksen muotoja Suomessa ovat erilaiset kilpailut. Toinen harrastusmuoto on erikoisten autojen kunnostus. Kaikkiin autoharrastuksiin ja myös autoiluun ylipäätänsä liittyy tärkeänä osana autojen kunnostaminen, huoltaminen ja tuunaaminen. Tästä blogista löytyy vinkkejä auton huoltoon, korjaukseen ja kunnossapitoon ja tervetuloa myös jakamaan omasi. Hyppää kyytiin lukemaan, keskustelemaan ja kommentoimaan!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Tehokkaat teollisuuden kitka-aineet auttavat monessa tuotantoprosessissa
23 April 2024

Tehokkaat teollisuuden kitka-aineet helpottavat mo

Raskaankaluston varaosat nopeasti
16 November 2023

Oletko etsimässä nopeaa tapaa löytää varaosat rask

Kuorma-auton korjaus nopeasti on laadukas palvelu
26 June 2023

Kuorma-autot, samoin kuin esimerkiksi bussit, leik

Täytyykö sinun tilata hinaus, etkä tiedä mitä tehdä? Lue nämä tarkat ohjeet!
13 September 2022

Liikenteessä sattuu ja tapahtuu, silloin tällöin v

Tuulilasin vaihto hoituu ammattilaiselta kätevästi
5 May 2022

Tuulilasiin iskeytyvä kivi ei ole harvinaisuus, mu

tag

Kuorma-auton korjaus nopeasti on laadukas palvelu

Kuorma-autot, samoin kuin esimerkiksi bussit, leikkuupuimurit, traktorit ja erilaiset maansiirtokoneet kuuluvat raskaaseen kalustoon ja työkoneisiin. Työelämä on nykyään haasteellista ja pitkälle aikataulutettua. On selvää, että tällaisen työkoneen on oltava töissä mahdollisimman paljon. Jos työkoneeseen ilmaantuu vika, se on pystyttävä korjaamaan mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

Vika on joskus näkyvä, joskus piilossa

Kun auto on kolaroinut tai saanut kiveniskemän tuulilasiin, on siinä päällepäin näkyviä vikoja. Mutta koska nykyajan autoissa on paljon sähkö- ja tietotekniikkaa, voi vika olla niin hankalasti piilossa, että sen paikantamiseen tarvitaan erityistä vikadiagnostiikkaa. Joukko autokorjaajia on kouluttautunut siten, että heillä on kyky ja taito suorittaa vianetsintää ja diagnosoida piilossakin oleva vika. Kuorma-auton korjaus nopeasti hoituu koulutetun ammattilaisen tekemänä.

Jarrujen moitteeton toiminta on hyvin tärkeä osa raskaankaluston käyttöturvallisuutta. Painava kulkuneuvo, jossa saattaa olla myös hyvin painava perävaunu, tarvitsee pettämättömän jarrujärjestelmän. Jarruja ei voi korjata mikä hyvänsä autokorjaamo, vaan siihen tarvitaan erityinen lupa. A-luvan haltijoilla on oikeus korjata ja huoltaa kaikenlaisia jarrusysteemejä ja tehdä jarrujen muutos- ja sovitustöitä. He voivat korjata myös lukkiutumattomia ja sähköisiä jarrujärjestelmiä. B-luvan haltijat saavat tehdä pientä korjausta, huoltoa ja säätöä, ja heillä on oikeus vaihtaa jarruvoiman säädin tämän rikkoonnuttua.

Jos auton pellit ovat lommolla, ne tarvitsevat oikaisua ja kenties hitsausta. Nykyään autoissa on paljon myös muoviosia, jotka rikkoonnuttuaan tarvitsevat vaihdon tai korjauksen. Kuorma-auton lavalle tai perävaunuun on rakennettu niin sanottu päällirakenne. Tällöin kuorma-auton korjaus nopeasti on tärkeää. Jos kippisysteemin hydrauliikka ei toimi, ei autolla voi tehdä sen normaalia työtä. Rengastyöt ovat yksi tavallisimmista korjaustöistä, joita raskaalle kalustolle tehdään. Ne hoituvat ammattimaisessa huoltopisteessä tavallisesti hyvinkin nopeasti.

Varaosien nopea saanti sekä huoltopalvelu ovat tärkeitä

Raskaankaluston osat kuluvat nopeasti, koska autot ovat jatkuvasti liikkeessä. Tästä syystä on ensiarvoisen tärkeää, että varaosia on saatavilla ympäri maata nopeasti. Mutta jotta isoilta yllätyksiltä vältytään, on kaikkein paras ennakkotoimi huollattaa kuorma-auto säännöllisesti. Kuorma-auton huolto nopeasti säästää myös ajokuluissa. Esimeriksi kun akselistosuuntaus on kunnossa, polttoainekulutus pienenee eivätkä renkaat kulu epätasaisesti. Laadukas huoltopalvelu huomaa jo ennakkoon, mitkä osat on uusittava ennen seuraavaa huoltoa. Näin yllätyksiä kesken ajon ei pääse tapahtumaan. MECA Truck korjaa ja huoltaa kuorma-autot ja raskaankaluston nopeasti.